برندسازی با برندینگ چه تفاوتی با هم دارند؟

تفاوت برندینگ و برندسازی

این روزها، افراد به منظور راه‌اندازی کسب و کار جدید یا رشد و توسعه کسب و کار سنتی‌ یا فردی‌شان با مفاهیمی همچون «برندینگ»، «برندسازی»، «برند» و.. مواجه می‌شوند. درک این اسامی ممکن است، برای‌ افراد عادی که شناختی از مدیریت برند و این مفاهیم ندارند، سخت باشد. در چنین شرایطی، امکان دارد، این سوال ذهن‌شان را درگیر سازد که اصلا برند، برندینگ و برندسازی چه تفاوتی با هم دارند و هرکدام چه کارایی در کسب و کار ما دارند؟

من، دکتر بهراد، معتقدم؛ پیش از پاسخ به سوال تفاوت میان برندینگ و برندسازی، ابتدا باید با مفاهیم اولیه همچون برند (Brand)، برندینگ (Branding) و برندسازی(Brand Building) آشنا شویم. آشنایی با این مفاهیم اولیه، در درک پاسخ به پرسش تفاوت برندینگ و برندسازی بسیار موثر است. در این مقاله، من قصد دارم به زبانی ساده و روان، شما را با این مفاهیم  آشنا کنم؛ پس، همراهم باشید.

برند چیست؟

پیش از آنکه به توضیح سایر مفاهیم در مدیریت برند بپردازم. ابتدا می‌خواهم شما را با مفهوم برند آشنا سازم. Brand یک داستان است که می‌خواهد بین مشتری و شرکت ارتباط برقرار کند. در واقع، داستان برند، درک مشتری از کسب و کار شماست. یک برند می‌تواند، قولی باشد که شما به عنوان شرکت یا کسب و کار به مشتریان‌تان می‌دهید. اغلب افراد، برند را با مفاهیمی همچون «لوگو»، «اسلوگان»، «هویت بصری برند» اشتباه می‌گیرند.در حالی‌که،

این معانی بخشی از مفهوم کلی‌تر به نام برند هستند. برای درک بهتر این مفهوم، تصور کنید که هرکدام از معانی برندینگ، هویت برند، لوگو و اسلوگان دایره‌‌های مجزایی هستند که در یک حلقه‌ی بزرگ‌تر به نام برند جای گرفته‌اند.

برندینگ چه مفهومی دارد؟

Branding روش استراتژیک در کسب و کار و بازاریابی شماست که به واسطه‌ی آن فروشگاه یا شرکت‌تان در ذهن مخاطب شناسایی و متمایز می‌شود. برندینگ به شرکت یا فروشگاه و… کمک می‌کند تا با کمک نام، نماد یا طرحی متفاوت، از سایر شرکت‌های رقیب متمایز شده و محصولات‌شان در ذهن مشتری هدف شناسایی شود. اگر بخواهیم روشن‌تر به مفهوم برندینگ اشاره کنیم، باید بگوییم Branding، هنر و نحوه‌ی معرفی برند شما از شخصیتش تا هدفش هست.

برندینگ
برندینگ، به مفهومی بیش از یک سمبل اشاره دارد و به فرآیند شکل دادن استراتژیک برند شما و نحوه‌ی درک مخاطب از آن گفته می‌شود.

چرا برندینگ برای کسب و کارها اهمیت دارد ؟

1.    برندینگ، موجب آفزایش آگاهی و شناخت می‌شود؛

برندینگ از طریق طراحی هویت بصری برند، ارتباطات، تجربه مشتری، تبلیغات و … در شناخت برند بسیار موثر است.

2.    برندینگ قوی و اصولی، موجب افزایش مشتریان وفادار می‌شود؛

طراحی برندینگ قوی و اصولی موجب افزایش مشتریان وفادار می‌شود.  به یاد داشته‌باشید، مردم به یک محصول یا خدمات وفادار نیستند، آنها به برندی که به وعده‌هایش عمل می‌کند، وفادار می‌مانند. برندی که وعده‌های خود را به وضوع بیان کرده و در طول زمان به آنها عمل می‌کند.

3.    برندینگ، موجب تمایز شرکت شما با رقبا می‌شود.

برندینگ از طریق طراحی هویت بصری، محصول، تبلغات کپی رایتینگ، کیفیت و ارزش‌های برند به شما قولی می‌دهد که آن را از سایر رقبایش متمایز می‌کند.

برندسازی چیست؟

برندسازی Brand Building استفاده از روش‌ها و استراتژی‌ها با هدف افزایش آگاهی، تثبیت و ارتقای اعتبار و نام یک فروشگاه یا شرکت است. اگر بخواهیم، مفهومی ساده‌تر از برندسازی بگویم، باید گفت: برندسازی یک بخش جدایی‌ناپذیر از پیشرفت و توسعه‌ی شخصی و تجاری هر کسب و کار است که موجب افزایش آگاهی مشتری و هویت و اعتبار آن در طی سال‌ها می‌شود. برندسازی تنها موجب افزایش صدای مشتری و آگاهی از برند نمی‌شود؛ بلکه، به برتد هویت و ارزش می‌بخشد.

برندسازی

در برندسازی شما با استفاده از کمپین‌های تبلیغاتی و استراتژی‌های مختلف، ارزش ویژه برند را توسعه می‌دهید.

مهم‌ترین کاربردهای برندسازی

برندسازی در چند حوزه بسیار کاربرد دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنم:

·       برند خدمات؛

برند خدمات به دنبال، افزایش دانش، فرهنگ و تجربه در زمینه‌های مختلف خدمات به شرکت یا اشخاص است. از جمله برندهای خدمات می‌توان به قالیشویی‌ها، بانک‌ها و بیمه‌ها اشاره کرد.

·       برند خرده‌فروشی؛

برند خرده‌فروشی ترکیبی از خدمات و محصولات گوناگون هستند که با تجربه‌های مشتریان ادغام می‌شوند. برندهای خرده‌فروشی همچون پیتزا بوف، اکبر جوجه از جمله برندهای خرده‎فروشی هستند.

·       برند محصول.

برند محصول بیشتر به دنبال، ایجاد تجربه‌های متفاوت با محصولاتش هست. برتدهایی همچون نایکی، بنز، سونی از جمله برندهای محصول هستند.

برندینگ با برندسازی چه تفاوتی دارد؟

حال که با مفاهیمی همچون برند، برندسازی، کاربردهای Brand Building، برندینگ و اهمیت آن در کسب و کار آشنا شدید، بهتر می‌توانید، متوجه‌ی تفاوت میان برندسازی و برندینگ شوید. برندینگ به مجموعه کارهای عملیاتی گفته می‌شود که توسط شرکت یا کسب و کار انجام شده تا برندی خلق (برندسازی) شود. به یاد داشته باشید، همیشه تمامی اقدامات به Brand Building و نتیجه‌ای مفید ختم نمی‌شود و گاهی کارهایی که برای برندسازی انجام داده‌ایم، موجب نابودی و یا تخریب بازاریابی کسب و کار می‌گردد.

و اما در آخر

در این مقاله سعی کردم؛ شما را با مفهوم برند، برندسازی، برندینگ و تفاوت این دو با هم آشنا سازم. من در وبلاگ دکتر بهراد، به همراه « موسسه فرهنگی هنری ره آفرینان دانش راد» تلاش می‌کنیم، تا با زبانی ساده و روان، اما دقیق، شما را با مفاهیم مختلف مارکتینگ آشنا سازیم.

موسسه فرهنگی هنری ره آفرینان دانش راد، در راستای فرهنگ‌سازی و تولید محتوای باب میل قشر جوان و نوجوان، فعالیتش را از سال 1398 آغاز کرده‌است. این مجموعه خدمات متنوع در زمینه‌های مختلف تبلیغات، برگزاری گالری، مستندسازی، تولید محتوا، خدمات مشاوره‌ای در زمینه‌های مدیریت امور فرهنگی، مطبوعاتی و سینمایی دارد. چنانچه در این راستا، پرسشی ذهن‌تان را درگیر کرده، می‌توانید با دکتر بهراد یا موسسه مطرح کنید. ما در کمترین زمان، بدون اتلاف وقت، پاسخ‌گو خواهیم بود.

منابع: selahcreativeco

دیدگاه خود را بنویسید